bursa escort beylikdüzü escort meyve siparişi istanbul escort istanbul escort escort mersin escort kayseri bursa escort bayan kocaeli escort atasehir escort bayan escort bursa bursa escort banko tahmin escort bursa escort bursa bursa escort bursa escort escort kıbrıs bodrum escort canakkale escort afyon escort isparta escort marmaris escort muğla escort fethiye escort trabzon escort aydın escort sivas escort manisa escort yalova escort tekirdag escort izmir escort antalya escort izmir escort porno porno izle bursa escort escort izmir escort bursa escort izmir escort izmir escort istanbul escort
Headlight Flicker Issue.
500 Madness
 
Results 1 to 7 of 7

Thread: Headlight Flicker Issue.

  1. #1
    Member StellalostinPDX's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    49
    Thanks
    24
    Thanked 15 Times in 13 Posts

    Headlight Flicker Issue.

    Hey guys, long time.

    So question, my headlights have started a nasty habit of flickering intermittently when I first turn them on. For now it only lasts during the first minute or less of the lights being on, but I'm worried it'll get worse.

    Troubleshooting thus far: Only my headlights have this problem. Daytime running lights, fog lights, side marker lights, taillights, brakelights, turn signals and plate lights all function normally... issue is contained to headlights specifically. I have checked all of the fuses in manual that pertain to lighting but it all seems good.

    Side note, I had to replace the drivers side headlight socket as it had melted away, a common problem on the 500's. I ordered a new one and spliced the wires together per the instructions on the several threads listed on this forum. Everything worked flawlessly for a month, but not I have this new issue. I'll recheck my splice job tomorrow but from what I can see it's all held and shouldn't be creating a short... I am still leary about the 2-1 grounding wire crimp that is required for us to do when ordering repalcment sockets.

    I'm assuming the worst so lay it on me before the dealership does. Thanks friends.
    Proud owner of a Fiat Aturbo. It's like an Abarth, but one model down from the Abarth, which is only Aturbo.

  2. #2
    Member StellalostinPDX's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    49
    Thanks
    24
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    No ideas anyone, Bueller?
    Alternator? BCM? Pinched Harness? Aliens? I'm already looking at a staggering $2k repair bill right now so what's another grand or so c'mon let's party!!
    *pops champagne over denied credit card application*
    Proud owner of a Fiat Aturbo. It's like an Abarth, but one model down from the Abarth, which is only Aturbo.

  3. #3
    Member StellalostinPDX's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    49
    Thanks
    24
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Proud owner of a Fiat Aturbo. It's like an Abarth, but one model down from the Abarth, which is only Aturbo.

  4. #4
    Member StellalostinPDX's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    49
    Thanks
    24
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    So on a less serious note if I can guess subjectively it's not going to be an alternator, all my electronics would be taking the piss in that case. The flickering doesn't happen when I drive/jostle the car around so it shouldn't be a faulty connection. It's not Aliens because I've already had my annual probing and they aren't slated to return until 2020. What it could be is the BCM. It's a tricky magical box that makes no sense that sounds like the perfect culprit, especially as it's a grand to replace and my luck dictates that my problems can't be solved without anything less than a small fortune.

    What I suspect is its either a power surge (somewhat likely) or a faulty/dirty/burnt switch (very likely). Could be the switch on the column stock or something deep in the bowels of the engine bay that I will too afraid to reach? Maybe?

    Don't answer all at once y'all. Hahaha
    Proud owner of a Fiat Aturbo. It's like an Abarth, but one model down from the Abarth, which is only Aturbo.

  5. #5
    Amministratore Fiat500USA's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    New York
    Posts
    11,710
    Thanks
    6,336
    Thanked 5,951 Times in 3,506 Posts
    Electrical issues mean you have to break out the multimeter. Once past visual checks, there is no real way to check stuff without that. Have you checked the charging voltage, battery connections and headlight grounds? Make sure you check the system voltage when you turn on the headlights. If the voltage is fluctuating, you can disconnect the headlight main connectors and check it again. Plug them back in one at a time to see if it makes a difference.

    Do you have the standard, name brand bulbs? Is it both lights? Try disconnecting one side and see if that makes a difference. Measure the voltage at the headlight main connector and then the headlight bulb socket to see what's going on. As you burned a headlight socket, look at the headlight connectors and make sure they go on the bulbs tightly. You can usually get a pick in there to bend them to tighten the connection.

    If you have stable voltage going into the headlight, my guess would be the wiring in the headlight or cheap bulbs.
    Enjoy the Forum, or has it helped? Please Whitelist us on your Ad Blocker. Thx!


    abarth500forum.com fiat124spiderforum.com fiat500lusaforum.com fiat500xforum.com

  6. The Following User Says Thank You to Fiat500USA For This Useful Post:

    StellalostinPDX (06-07-2019)

  7. #6
    Member StellalostinPDX's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    49
    Thanks
    24
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Sounds good, I'll go steal a multimeter and see what comes up. Thank you
    Proud owner of a Fiat Aturbo. It's like an Abarth, but one model down from the Abarth, which is only Aturbo.

  8. #7
    Member StellalostinPDX's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    49
    Thanks
    24
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Stole a multimeter, plus someone who knows how to use it and we weren't able to isolate the problem. Whatever it is is somewhere deeper. On a hunch I removed the bulb on the side I repaired, same flickering problem, no dice.

    I may recheck the fuses, but honestly I'm stumped.
    Proud owner of a Fiat Aturbo. It's like an Abarth, but one model down from the Abarth, which is only Aturbo.

Similar Threads

  1. Headlight cap necessary?
    By Fantastic in forum Fiat 500 General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-07-2018, 11:24 PM
  2. Anybody use these headlight bulbs??
    By Rennzenn in forum Fiat 500 ABARTH General Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 05-21-2017, 09:18 PM
  3. WTB: Passenger headlight
    By SCIENCE in forum Parts For Sale
    Replies: 5
    Last Post: 03-02-2014, 09:08 PM
  4. Adjusted headlight and ?
    By tlcmbc in forum Questions about the Fiat 500
    Replies: 3
    Last Post: 02-17-2013, 03:27 AM
  5. Headlight Film
    By AbarthNut in forum Fiat 500 ABARTH General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-26-2012, 09:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •