500 Madness
 
Results 1 to 5 of 5

Thread: Blue & Me module problems

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Enschede, the Netherlands
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Blue & Me module problems

    My Fiat 500e (2014) has a flashing mileage (well, kilometres here in Europe) indicator. Also, Blue & Me isn't working. I took it to the dealer and they say there is a problem with the Blue & Me, which also causes the flashing mileage (canbus issue). Unfortunately it's an imported car from USA, so they can't get parts. They have disconnected the cable on the Blue & Me module for a while, but that didn't fix it. Also, I have disconnected the 12V battery for about 2 hours, which also didn't fix it either. So everything should be reset.

    Somehow it seems like the module is completely crashed. Even if I put a USB drive in the USB port, it doesn't light op (so it doesn't get any power at all).

    This happened after a small accident and the hood and the windshield were replaced. The car hasn't been driven for about 2 months, because it took that long to get a new windshield from the USA to the Netherlands. I don't know about the 12V battery, but the high voltage battery hasn't been drained (so it should charge the 12V battery from the main battery sometimes, I think?). I am not sure if the accident is the cause of the Blue & Me crash, or that maybe the 12V battery had a low voltage for a while and that caused problems. But it was just a small accident and there are no problems with other electronics.

    I have checked the Owner's Manual, but there's almost no information about the Blue & Me. Does anyone know if there is a fuse for the Blue & Me module I can check? And where is the Blue & Me module located / how can I access it? Or if you have an idea how to diagnose / solve this issue, please let me know.

    I really hope someone can give me some information. Unfortunately it's hard to find a shop here that is willing to work on the car.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    147
    Thanks
    0
    Thanked 21 Times in 20 Posts
    The fact that it stopped working after a minor collision is telling I would venture a guess at. I'd start with the ground for the system and trace it down. Often times these can be under the hood of the car, although I do not know this is the case for sure with the 500e.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Norway
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have the same problem. I know the 12V have been replaced at some point, so could be the cause.
    I took it to a dealer and they said the B&M module was faulty. A new one cost $500 so I opted out.
    The module is located under the dash in front of the passenger. You will have to remove a small shiel if I remember correctly

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Enschede, the Netherlands
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thank you for your information. Good to know that it might be related to 12V issues. A new one is expensive, it's even more expensive here, but they don't want to support the module because it's an American car/part and they're not sure if it's going to work if they replace it with a European module.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Norway
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I am based in Norway and the dealer was able to order the part from Mopar in the US and program the new unit to the car

Similar Threads

  1. Blue&Me module - where is it?
    By Karwos00 in forum Fiat 500e
    Replies: 8
    Last Post: 02-05-2018, 04:27 AM
  2. Blue&me Android phone problems...?
    By angelosssss in forum Fiat 500 ABARTH Issues and Concerns
    Replies: 6
    Last Post: 08-04-2017, 12:54 PM
  3. New light blue color, Luce Blue
    By ciddyguy in forum Fiat 500 General Discussion
    Replies: 30
    Last Post: 06-27-2013, 10:28 PM
  4. Another ECU module released
    By trevc in forum Fiat 500 ABARTH Engine and Drivetrain Tuning
    Replies: 24
    Last Post: 06-10-2012, 06:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •