500 Madness
 
Results 1 to 5 of 5

Thread: tire pressure warning light

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    tire pressure warning light

    Does anyone have problems with the tire pressure warning.light when your tire pressure is fine? My pressure was low, had it filled to correct amount and was told to drive the car. It didn't go out. The technician used a tool to reset and it said I would find it in the menu log, but it isn't there either. Driving with an annoying light and everytime I start the car I get a warning to check the right front tire pressure.

  2. #2
    Super Moderator Tweak's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    NC
    Posts
    6,797
    Thanks
    0
    Thanked 1,342 Times in 1,110 Posts
    Welcome to the forum.

    Usually it will reset after 20 minutes of driving but many have mentioned problems with the light at random times and no one has mentioned a sure fire solution, replacing the TPMS might work but also involves spending $ unless the dealer would be willing to trade one out which seems a bit doubtful.

  3. #3
    Senior Member Robert Nixon's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Columbia, South Carolina, United States
    Posts
    2,040
    Thanks
    329
    Thanked 364 Times in 277 Posts
    maybe a dumb question, but when the warning light is on, do you still the read out on tire pressure?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    San Diego, Ca.
    Posts
    19
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mine just came on as well as a "check tire pressure monitoring system" light. Annoying. Tires have not changed pressure since I got the car a month ago (500e). Going to go fiddle with the pressure tomorrow and see if I can make this go away.

  5. #5
    Member Indie500L's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Rhode Island
    Posts
    90
    Thanks
    12
    Thanked 13 Times in 13 Posts
    RoadRace Motorsports
    funny there is a TPMS ad next to the first post ... I believe they are sold in sets of 4 so you may have to buy a complete set - each one transmits an identity code to the master receiver in the car so unless you can clone the code being sent by the one causing a problem you may have to get 4 new ones, and that means getting into each tire and replacing each sensor.

Similar Threads

  1. Tire Pressure Monitoring
    By FiaTED in forum Fiat 500 General Discussion
    Replies: 33
    Last Post: 08-26-2014, 11:02 PM
  2. Tire pressure?
    By ahh-bert in forum Fiat 500 ABARTH General Discussion
    Replies: 57
    Last Post: 08-09-2014, 10:46 PM
  3. No tire pressure monitoring when it's (very) hot.
    By cdysthe in forum Fiat 500 Issues and concerns
    Replies: 22
    Last Post: 08-24-2013, 12:37 AM
  4. Tire pressure for 500 sport?
    By Schwebel in forum Fiat 500 General Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 05-14-2013, 03:44 PM
  5. A different TIRE PRESSURE question
    By lukypunchy in forum Questions about the Fiat 500
    Replies: 14
    Last Post: 10-29-2011, 03:47 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •